Vozač Hitne s Bundeka pušten iz Remetinca, branit će se sa slobode

Vijesti 30. lip 202312:49 0 komentara
N1

Vozač Hitne pomoći Mario Macan pušten je iz pritvora u Remetincu, a vijest je objavljena na Facebook stranici "Hitna uživo 194".

“To, Mario je slobodan. Branit će se sa slobode”, napisali su.

Podsjetimo, radnici Hitne medicinske pomoći okupili su se u četvrtak ispred zatvora u Remetincu kako bi iskazali podršku kolegi vozaču kojemu je određen istražni pritvor nakon prošlotjedne prometne nesreće u kojoj je ozlijedio troje maloljetnika koji su sjedili na travi s južne strane Bundeka.

“Naš Mario nije ničim zaslužio ovakav odnos. Tražimo od DORH-a očitovanje zašto pritvor od 30 dana, a pisali smo i premijeru. Nismo zaslužili da nas se smješta u pritvor. Zašto nismo dobili službeno izvješće o nesreći?”, rekao je jedan od okupljenih radnika.

“Ne možemo se pomiriti s tim da se našeg kolegu koji je do jučer svojim vještinama spašavao ljudske živote tretira kao najvećeg kriminalca ove države te ga se sprovodi po sudovima s lisicama na rukama. Iste te ruke 27 godina upravljaju vozilom hitne medicinske službe. Te ruke su držale taj volan i danju i noći, po kiši i suncu te neumorno pomagale u spašavanju ljudskih života” naveli su organizatori u pozivu na prosvjed.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!