Vozio automobil i napuhao 2,62 promila, sudac mu se smilovao iako mu nije prvi put

Vijesti 20. pro 202312:56 0 komentara
Slavko Midzor/PIXSELL / Ilustracija

Kako se navodi u presudi, 35-godišnji vozač proglašen je krivim i osuđen jer je pod utjecajem alkohola upravljao automobilom oko ponoći blizu Čazme.

On je u kolovozu “oko 23.55 sati u mjestu Narta upravljao osobnim automobilom bjelovarske registarske oznake pod utjecajem alkohola, a što je utvrđeno primjenom alkometra Drager, u koncentraciji od 2,62 promila“, prenosi Danica.

Policiji je odmah priznao da je te noći malo popio, ali ne previše. Rekao je kako je popio pola litre Pelinkovca.

“Iz toga proizlazi da je on doista konzumirao alkohol prije upravljanja vozilom i radilo se o 0,5 litara žestokog pića Pelinkovac. Točna i precizna koncentracija alkohola iskazana je na mjernom instrumentu i iznosila je 2,62 g/kg, nakon oduzimanja tolerancije na mjerni uređaj.

Radi se o znatnom stupnju etiliziranosti kod kojeg nije dopušteno da bilo koja osoba upravlja nekim prijevoznim sredstvom na prometnici. Na rezultat provedenog testiranja okrivljenik nije imao nikakve primjedbe, što znači da ne poriče utvrđenu koncentraciju alkohola”, naglasio je prekršajni sudac.

Vozač je tako kažnjen s 1.000 eura i 25 eura troškova prekršajnog postupka. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja. Presuda je nepravomoćna, pa se na nju može žaliti.

Sudac mu se smilovao pa ga kaznio blaže od minimalno propisanog iznosa. Kazna za toliko promila iznosi od 1.320 do 2.650 eura ili 60 dana zatvora. I to bez obzira što je 35-godišnjak ranije već prekršajno kažnjavan u prometu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!