Vrh EPP-a okupio se u Splitu: “Hrvatska je zemlja pobjednica, vi ste uzor drugima”

Vijesti 27. ruj 202316:37 1 komentar
N1

Ursula von der Leyen, Manfred Weber, Kyriakos Mitsotakis, Andrej Plenković - vodeći političari najveće europske grupacije, Europske pučke stranke - boravili su u srijedu u Splitu na radnim sastancima iza zatvorenih vrata te se pripremali za nadolazeće europske izbore.

“Imamo ovdje dobre prijatelje i snažnog premijera Plenkovića i možemo na hrvatskom primjeru naučiti što znači biti lider prema boljoj budućnosti. Andrej Plenković i HDZ su pokazali da možete pobijediti uz liderstvo i zato je za nas Hrvatska zemlja pobjednica, uspješna zemlja s jasnim proeuropskim pristupom i zato je to najbolje mjesto na kojem se pripremamo za kampanju za sljedeće europske izbore”, poručio je Weber.

“EPP i HDZ su pokazali liderstvo u vrijeme krize, uspjeli smo ne samo svojski podržati Ukrajinu nego smo i kao Vlada uz snažne intervencije održali snažnu koheziju u državi”, izjavio je Plenković u Splitu.

U budućnosti moramo naći zajednička rješenja kako bismo zaustavili migrantsku krizu, dodao je.

“Dublja integracija Hrvatske koja je ušla u schengensku zonu i eurozonu je dio širih reformi”, naveo je premijer.

N1

“Vi ste uzor drugima”, poručila je predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola, koja je navela da se razgovoralo i o proširenju Unije, eursopskim reformama i situaciji u Ukrajini.

“Moramo biti spremni početi što prije pregovore s Ukrajinom i Moldavijom”, dodala je.

“Ukrajina brani europske vrijednosti i ne smijemo joj uskratiti podršku. Zahvalna sam EPP-u i Hrvatskoj na jasnom stavu u pogledu alternativnih pravca za ukrajinsko žito”, navela je Metsola.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare