Vukas: Ne želimo raditi pritisak, predsjednik mora sam sazvati sjednicu

Vijesti 18. srp 202311:57 0 komentara

Saborski zastupnik Nikša Vukas (Socijaldemokrati) gostovao je u N1 Studiju uživo te se osvrnuo na najbitnije teme u zemlji - aferu s viškovima plina i štrajk u pravosuđu.

Klubovi opozicijskih stranaka održali su sastanak i prikupljali potpise za sazivanje izvanredne sjednice Sabora, za što ovlasti ima predsjednik Zoran Milanović, u nadi da će do nje uistinu i doći ako se pokaže zajedništvo.

“Dogovoreno je da će se poslati pismeni zahtjev predsjedniku za sazivanje izvanredne sjednice. Premda smo stava da ne treba vršiti pritisak na predsjednika, potpisali smo kako bismo zadržali temu koja je jako bitna. Ne može se otići na godišnji odmor u ovom trenutku jer nitko nije preuzeo odgovornost. Stava smo da predsjednik sam mora donijeti tu odluku, bez da ga oporba na to pritišće”, rekao je Vukas pa nastavio:

“Dvije su važne teme, plin i pravosuđe, a ništa se nije riješilo. Imali smo Odbor za gospodarstvo, ali radilo nas se majmunima. Slušali smo hvalospjeve dva sata, a to nije bila tema. Trebalo je baciti činjenice na stol i da se vidi tko je kriv pa da snosi odgovornost. Do dan danas nemamo krivce.”

Istaknuo je da nije na opoziciji vjerovati ministru Davoru Filipoviću ili predsjedniku uprave HEP-a Frani Barbariću.

“Nitko me nije uvjerio u ono što priča, ali to nije bitno. Bitno je da netko odgovara za ono što se dogodilo. A nije, otišlo se na godišnji odmor. Nama su bitne obje teme, i plin i štrajk, zato bi se trebalo ponuditi odgovore na njih. Moramo stati problemima na kraj, kako se ne bi ponavljali”, naglasio je Vukas i dodao:

“Čekamo da vladajući i institucije, ako su se uključile, nađu krivca i pošalju poruku da se ništa slično više ne smije dogoditi. Evidentno jest da je netko pogriješio. Kako ćete građanima komunicirati drugačije? Čemu stožeri, uredbe, odluke… ako nitko nije odgovoran.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!