Zadravec: Imam SMS kao dokaz u kojem Jandroković lobira za Zovaka

Vijesti 21. svi 202113:49 > 14:529 komentara
Izvor: N1

Šef Sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da smjenjena pročelnica Zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice šteti HDZ-u svojim istupima u medijima u kojma upozorava na kriminal i korupciju unutar te bolnice. Ona mu je odgovorila da HDZ-u šteti korupcija i nečinjenje da se korupcija riješi.

Sada je Zadravec za N1 televiziju progovorila o svemu što se događalo.

Na izjavu Gordana Jandrokovića da svojim istupima šteti HDZ-u kaže: “Nadam se da govori u svoje ime, a ne u ime svih članova HDZ-a. Nemoguće je da osoba koja prokazuje korupciju i prijavljuje je šteti HDZ-u. HDZ-u šteti korupcija i nečinjenje da se ta korupcija provjeri. Ja sam podnijela niz kaznenih prijava. Zaista mislim da bi morao pripaziti na svoje izjave. Ono što se pokušava… moja eliminacija iz KBC-a jer im smetam. Smetam kliki koja konstantno zloupotrebljava položaj. Ja svojim prisustvom tome smetam. Doživljavam progon”.

VEZANA VIJEST

Ministar Beroš poslao je u bolnicu inspekcije. “Podržavam nastojanje ministar Beroša da sve istraži. Ne znam hoće li me zvati, mislim da bi trebali jer raspolažem nizom dokaza ovom što govorim već nekoliko tjedana”, kaže i dodaje kako se nada da će se stvari istjerati na čistac i oni koji trebaju – biti kažnjeni.

“Osobe koje zataškavaju kriminalne radnje su zasad ostale iza kulisa. Nadam se da će ovaj put biti do kraja istjerano na čistac tko su ti ljudi koje ja prijavljujem”, govori.

“Ono što je interna revizija Vatavuka donijela, to je bilo redikulozno. Odnosilo se na brojanje materijlaa u ormaru u trajanju od dva sata. Za ovo što ja govorim potrebna je ozbiljna forenzika”, kaže Zadravec. Dodaje kako se nada da će institucije ovaj put posao napraviti kako treba.

“Mislim da ministar shvaća ozbiljnost situacije i da nije razmišljao da je moja smjena rješenje problema. Nadam se da će upregnuti sve snage, ali nisma sigurna da će dobiti podršku nekih struktura koje bi također trebale upregnuti sve da se ove moje tvrdnje analiziraju”, kaže.

Zadravec govori kako se nada i da Jandroković nije govorio u ime saborskog Odbora za zdravstvo.

“Nemam ništa protiv čistih javnih institucija. Ova zloupotreba javnog je skandalozna i istina je došla na vidjelo, prva sam progovorila o tome. Nadam se da će zakotrljati taj kotač za zdravlje svih građana, zdravstvena zaštita nije jednako dostupna svim građanima. Koliko njih je moralo doći u javni sustav preko privatnih klinika da bi im se omogućio ulazak u zdravstveni sustav”, govori.

VEZANA VIJEST

Na pitanje ima li dokaze da se Gordan Jandroković, kako se u tekstu objavljenom u Nacionalu navodi, zalagao za to da Mario Zovak ostane ravnatelj KBC-a.

“Naravno da imam. Imam dokaz da je Jandroković urgirao da on ostane ravnatelj, ali ne bih rekla koja osoba mi je takvu SMS poruku poslala jer sam sigurna da bi joj to izazvalo nevolje, smjene i progon kakav ja prolazim”, kaže.

Na pitanje postoji li taj SMS, u kojem Jandroković kaže da Zovak treba ostati ravnatelj: “Sadržaj upravo govori ono što ste pročitali u tjedniku Nacional, da je on taj koji se zalagao da Zovak bude ravnatelj i dalje.”

Na pitanje zašto to želi, kaže: “To morate pitati njega.”

“Svašta je izjavio, ne bih ulazila u to, to su izmišljanja i neka se takvih izjava ubuduće kloni”, govori o Jandrokovićevim izjavama da šteti HDZ-u.

Na natječaj za ravnatelja će se, kaže, prijaviti iako sumnja da će biti izabrana.

“Ako će me tražiti u skladu sa zdravstvenim stanjem ću se odazvati. Nadam se da  će prionuti poslu, i to ne samo na dvodnevnoj bazi” kaže o povratku s bolovanja i podsjeća da je i 2016. prijavljivala nepravilnosti za koje su inspekcije odlučile da je sve u redu.

O izjavama koje stižu iz HUBOL-a, kaže: “HUBOL predstavlja bolničke liječnike, ali ne sve. Nije HUBOL neka organizacija koja bi trebala biti upoznata s kaznenim djelima. Oni barataju poluinformacijama, ne znam od koga ih dobivaju. Oni nisu relevantno tijelo koje bih ja trebala o tome obavještavati.”

Uskoro video

Podsjetimo, nakon što je Zadravec tjednima javno upozoravala na nepravilnosti u radu pojedinih liječnika i, kako kaže, prijavljivala to nadležnim tijelima, resorni ministar Vili Beroš poslao je u petak inspekciju ministarstva u bolnicu. Na web stranici bolnice u petak je objavljena i odluka o raspisivanju natječaja za izbor i imenovanje novog ravnatelja te bolnice, na razdoblje od četiri godine.

Dijanu Zadravec, podsjetimo, smijenio je s mjesta pročelnice v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk zbog narušenih međuljudskih odnosa u ustanovi u kojoj radi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar