Zadravec o sastanku s Berošem: Moja smjena je nezakonita, on to može poništiti

Vijesti 16. lip 202119:10 2 komentara
dijana zadravec
Marko Prpic/PIXSELL

Danas je održan sastanak između smijenjene pročelnice zavoda za radiologiju KBC-a Sestre Milosrdnice, Dijane Zadravac, i ministra Vilija Beroša, ekskluzivno doznaje RTL.

O temi razgovora Dijana Zadravec govorila je u RTL Danas.

VEZANE VIJESTI

“Drago mi je da je ministar Beroš našao nakon skoro dva mjeseca događanja oko KBC-a vremena i saslušao je i moju stranu. Ono što je on do sad čuo je od one druge strane koja govori da nema nepravilnosti i mogao je čuti gospodina Dulibića, predsjednika Upravnog vijeća. Ja sam napokon imala njemu direktnu priliku. Sad sam mu rekla o kriminalnim radnjama u KBC-u i isto tako sam mu ukazala na nezakonitu moju smjenu za koju sam mu tražila i urudžbirala da po pravu nadzora utvrdi nezakonitosti moje smjene odnosno upravnog akta. On to po zakonu o općem upravnom postupku može učiniti. Znači, ta moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava”, rekla je i dodala:

“Rekao je da će kontaktirati svoju pravnu službu. Ja sam sa svojim odvjetnicima provjerila koji apsolutno kažu da zakonska mogućnost ministra Beroša je da utvrdi nezakonitosti i da je može na temelju toga objektivnog nadzora i poništiti.”

Nada se da će ministar Beropš postupati po zakonu, istaknula je Zadravec: “Ja sam nezakonito smijenjena i zapravo je na njemu samo da primjeni zakon.”

Komentirajući SMS predsjednika Sabora Jandrokovića, kojim je, kako je i ranije rekla, urgirao da bivši ravnatelj Mario Zovak ostane na tom mjestu, Zadravec je dodala:

“Još nisam proslijedila SMS saborskom odboru. Ne bih željela da se fokus sada s ovih kriminalnih radnji u KBC-u Sestre Milosrdnice i općenito oko ovih nepravilnosti u javno-zdravstvenom sustavu skrene u nekon drugom smijeru.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare