Zagreb zarastao i smrdi, gradonačelnik krivi tropsku klimu

Vijesti 23. kol 202306:46 1 komentar

Grad nije nikad bio zapušteniji - kritike su to brojnih Zagrepčana ovih dana. Gradske tvrtke još uvijek nisu uspjele ukloniti svo polomljeno drveće, trava nije pokošena, ima i dosta komaraca, a neki se žale i na smrad zbog otpada. Gradonačelnik odgovara: "Uvjeti nisu bili nikad gori, a trava raste kao luda."

Iako je od oluje prošlo već mjesec dana, u Novom Zagrebu još uvijek otkinuta stabla i grane nisu očišćene. Dječja igrališta izvan funkcije, a građani se pozivaju na oprez.

Privatna tvrtka počela je prije dva dana čistiti Park mladenaca jer Zrinjevac, kažu ima previše posla. Građani nisu zadovoljni.

“Što se tiče kvarta, čini mi se da nikad nije bio zapušteniji. Na igralištu trava probija kroz ploče, trava se ne kosi redovito, a smeće se, svi vidimo, ne odvozi regularno. To je ogroman problem koji isto očito nije riješen”, rekla je Maja iz jednog novozagrebačkog kvarta.

Ništa bolje nije ni na Trešnjevci. I ondje još mnoštvo grana čeka na odvoz, a radnika ni na vidiku.

“Jednostavno nebriga. Nitko ne brine za ništa. Treba se primiti posla, a nitko neće. Moraju se organizirati, nema da ovo stoji ovako, to nema smisla, to nema nigdje”, izjavio je stanovnik Trešnjevke.

Bila je to najjača oluja u povijesti Zagreba, odgovara gradonačelnik, a Zrinjevac nema dovoljno ljudi pa ne stižu ni kositi travu.

“Trava raste kao luda jer smo od svibnja imali praktički tropsku klimu. Ogromne količine padalina i visoke temperature su u kombinaciji dovele do nevjerojatnog rasta trave kakvog nije bilo nijedno ljeto”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Dvostruko više biootpada nego prošle godine

Grad izgleda kao pašnjak, žale se građani, a visoke temperature pospješuju i smrad od biootpada.

“Ono što možemo reći je da je količina biootpada odvezena ovo ljeto dvostruko veća nego prošlo ljeto, što isto pokazuje o kakvim uvjetima govorimo. Cijeli Holding, od Čistoće, Zrinjevca i drugih poduzeća je na rubu snaga da se bore s uvjetima kakvi nikad nisu viđeni”, ističe gradonačelnik.

Oporba poručuje da za ovakvo stanje nema opravdanja.

“Uvijek se izvlačimo na ljude. Nema ljudi, nema tko bi radio, međutim, on je gradonačelnik Grada Zagreba, odgovara pred svima za odgovornost za upravljanje gradom, kao i ako nije sposoban upravljati. Dosta je kuknjave, jednostavno reci nisam za to, ne mogu naći ljude i ne mogu voditi grad”, kaže HDZ-ov Mario Župan.

Bit će bolje, obećava Tomašević. Građane bi trebalo utješiti da će do rujna očistiti posljedice oluje, a onda će valjda i pokositi travu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare