Zagrebačke ceste uredile prilaz vikendici direktorova punca, koja nije u Zagrebu

Vijesti 07. srp 202110:37 > 10:59 0 komentara
Nikola Cutuk/PIXSELL/ilustracija

Gustelnica je službeno predstavljena kao naselje u okviru grada Velike Gorice, a zapravo se radi o jednoj dugačkoj cesti kod naselja Dubranec, u Turopolju, među gustim šumama. Kod skretanja je i improvizirani natpis "vikend naselje Gustelnica".

Pristup prema tom vikend kompleksu uređivan je prošlog proljeća, od veljače do travnja 2020. godine. Susjedi nisu točno znali tko to uređuje, mislili su da se radi o “lokalnoj vlasti”, ali sugovornici Net.hr-a, radnici iz Zagrebačkih cesta, tvrtke u sastavu Zagrebačkog holdinga – kažu i dokazuju opsežnom dokumentacijom, da je sve to uređivano novcem s računa Zagrebačkih cesta, dakle, novcem Zagrepčana, a cesta Gustelnica nije niti u Gradu Zagrebu, nego u Zagrebačkoj županiji. Ali vodi do vikendice direktora Zagrebačkih cesta Dragana Perića, HDZ-ovca, točnije do vikendice njegova punca, koju koristi i cijela obitelj Perić.

Holding: “Zaprimili smo prijavu”

Postavlja se pitanje kako je moguće da se unutar Zagrebačkog holdinga koji je donedavno vodila dugogodišnja suradnica Milana Bandića, Ana Stojić Deban, nije primijetilo da su unutar Zagrebačkih cesta uhodani modeli poslovanja koji odvlače gradski novac i izvan grada.

Net.hr se obratio i direktoru Zagrebačkih cesta, Draganu Periću, i Upravi Zagrebačkog holdinga. Perić nije odgovorio na upit. Primili su samo kratak odgovor da je i Holding “upoznat sa situacijom koju navodite u upitu budući da je po ovom pitanju zaprimljena prijava”. Prijava je primljena 23. lipnja, a potom je 25. lipnja “sukladno propisanoj proceduri poslana na postupanje nadležnim institucijama”.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!