Zapeli ste na cesti? Otvoreni prihvatni centri, evo gdje se možete skloniti

Vijesti 26. velj 202319:18 0 komentara
MUP Ravnateljstvo civilne zaštite

Zbog teških zimskih uvjeta, neki su putnici zapeli na cesti zbog čega su otvoreni prihvatni centri u kojima se mogu skloniti.

Zbog vremenskih prilika i stanja u prometu u Gračacu je aktiviran Stožer civilne zaštite, a na teren su upućeni jedan djelatnik iz Službe civilne zaštite Zadar s načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Obrovca. Izuzetno je otežano prometovanje od obale prema unutrašnjosti – zatvorene su A1 (sv. Rok) i D27 (Obrovac), a zbog prometne nesreće između Kistanja i Knina otežano se prometuje prema Kninu (spoj na cestu D1).

U Gračacu je otvoren prihvatni centar za putnike zapele u prometu, na adresi Nikole Tesle 37, kod mosta u Gračacu. Svi ugostiteljski objekti bit će otvoreni tijekom noći.

U pripravnosti je i dječji vrtić u Obrovcu, Ivane Brlić Mažuranić 4, za prihvat putnika ako se ukaže potreba. Vrtić je grijan i može pružiti smještaj za 100-tinjak osoba. Kontakt osoba u vrtiću je Dražen Breulj kojeg je moguće kontaktirati na broj 098 973 1350.

Putnicima je na raspolaganju i prihvatni centar u Gospiću, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane), gdje uz okrepu također postoji mogućnost smještaja.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozače iz HAK-a pozivaju na strpljenje.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru te u unutrašnjosti.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto. Od 14.30 sati do daljnjega nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!