Zašto je USKOK uhitio ministra Horvata baš u subotu?

Vijesti 21. velj 202209:37 > 09:59 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL, Ilustracija

Ministar graditeljstva Darko Horvat uhićen je u subotu ujutro, a komunikacijski stručnjak Marko Rakar u Novom danu N1 televizije govorio je o tome što bi mogli biti razlozi ovog, neuobičajenog, postupka USKOK-a.

O tome zašto je Darko Horvat uhićen u subotu ujutro kaže: “Ako promatramo povijest USKOK-ovih uhićenja, ona se najčešće događaju utorkom, srijedom ili četvrtkom u normalno vrijeme. Ovo indicira ili da je USKOK promijenio taktiku… Praksa kaže da kad rade akcije u neobičajenim vremenima, vjerojatno postoji neki operativni razlog zašto se to dogodilo. Možda je postojao rizik od nove štete ili probijanja mjera akcije.”

vezana vijest

Prema njegovim riječima, moguće je da su neke od osoba koje su obuhvaćene ovom akcijom bile pod neposrednim mjerama. “Sve se ovo moglo znati već dugo vremena, a može biti i da se sve skupa dogodilo slučajno pa je USKOK odlučio djelovati kako je djelovao. To bi istražitelj koji upravlja ovom istragom trebao reći, a oni na takva pitanja u pravilu ne odgovaraju. Mislim da im treba ostaviti diskreciju da djeluju”, kaže.

“I DORH i USKOK su pod ogromnim povećalom, znamo što je dovelo do toga. Čelništva sigurno ne žele to ponoviti i sigurno su krenuli u akciju kad su imali dovoljno materijala koji će proći na sudu. Mislim da su DORH i USKOK apsorbirali tu situaciju i nema opasnosti da će to biti ‘preko koljena’”, govori.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!