Zašto su neki povećali cijene u krizi? Filipović: “Profitirali su u krizi”

Vijesti 01. lip 202320:30 2 komentara
Davor Puklavec/PIXSELL/N1

Ministar gospodarstva Davor Filipović kazao je da je svakako dobro da se šest mjeseci za redom stopa inflacije smanjuje. Trenutno je stopa inflacije najniža, u usporedbi s ožujkom 2022. godine.

Filiphttps://n1info.hr/tag/davor-filipovic/ović je istaknuo da, sve dok traje kriza, odnosno dok traje ruska agresija na Ukrajinu, Vlada će voditi računa kako bi zaštitila životni standard građana i davala input hrvatskom gospodarstvu.

Upravo ograničenjem cijena energenata Vlada je omogućila neometano funkcioniranje gospodarstva.

U prošloj godini, kazao je Filipović, Hrvatska je imala veliki gospodarski rast u odnosu na druge države članice Unije. I taj gospodarski rast i dalje nastavlja rasti.

“No, dok god ova kriza traje, moramo biti oprezni”, naglasio je.

Pojedini poslovni subjekti profitirali su u krizi

Inflacija u cijenama hrane također usporava, no do dizanja cijena došlo je, jer su pojedini poslovni subjekti u prošloj godini, znatno podizali marže. Oni su gledali da ostvare što veću dobit, ali preko leđa hrvatskih građana.

“Profitirali su u krizi”, kazao je ministar Filipović za HRT.

Filipović je kazao da je krajnji trenutak da se svi počnu društveno odgovorno ponašati. A hrvatski građani su ti, koji najviše mogu penalizirati one poslove subjekte koji najviše dižu cijene.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare