Zastoj na željezničkom kolodvoru Lekenik, putnici na prijevoz čekali satima

Vijesti 23. stu 202213:38 0 komentara
Ina FASSBENDER / AFP /ILUSTRACIJA

U srijedu prijepodne je na Željezničkom kolodvoru Lekenik došlo do zastoja u prometu.

U PU sisačko-moslavačkoj su kratko komentirali da imaju dojavu prema kojoj se teretni vlak nije na vrijeme zaustavio, no da do sudara vlakova nije došlo.

Na Željezničkom kolodvoru Lekenik su zapeli i putnici. Na prijevoz su čekali satima. Iz HŽ Infrastrukture su objasnili o čemu se radi.

“Dana 23. studenoga 2022. u 8:26 sati radni vlak prošao je kroz kolodvor Lekenik zaustavivši se na izlaznim skretnicama. Promet vlakova na dionici Lekenik – Sisak normaliziran je u 11.55 sati”, navode u odgovoru iz HŽ-a Infrastruktura.

Iz policije su za Dnevnik.hr rekli da je krim istraga u tijeku, a istražuju je li uzrok prolaska radnog vlaka tehnički kvar ili ljudska pogreška.

Glavni istražitelj željezničkih nesreća Tomislav Antun Biber u Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu objasnio je za Dnevnik.hr o čemu se točno radi.

“Radni vlak je pokrenut iz Kolodvora Velika Gorica i trebao je završiti vožnju u Kolodvoru Lekenik. Od ulaska pred Kolodvor Lekenik, zbog još do sada neutvrđenih razloga, radni vlak nije se zaustavio te je prošao kroz kolodvor u smjeru Siska”, kazao je Biber.

“Tada se zaustavio, a u suprotnom smjeru je bio putnički vlak koji je stajao uz dozvoljen ulazak na Kolodvor Lekenik. Očevid je u tijeku, istražuju se uzroci prolaska i nezaustavljanja radnog vlaka”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!