Zbog nestvarno spore obnove slijede smjene? Nije samo ministar Paladina ugrožen

Vijesti 26. pro 202222:06 2 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL/ilustracija

Mora se napraviti rez, smjene su neizbježne - poručuje HDZ-ov koalicijski partner i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac, uoči druge godišnjice razornog petrinjskog potresa. I dok on o smjenama govori javno, i u HDZ-u neslužbeno poručuju da će se ovog tjedna razgovarati o tome. Osobe koje bi mogle ostati bez dužnosti su ministar graditeljstva, Ivan Paladina, i državni tajnik za obnovu, Gordan Hanžek. U priču se uključila i oporba - ako ih Plenković neće smijeniti, oni će pokrenuti saborsku inicijativu.

Oni kojima obnova kuća na Banovini ide bolje nego državi, i oni koji sjede u Vladi poručuju – prelila se čaša strpljenja.

“Sada se mora napraviti rez koji će osigurati da se promjene počnu događati odmah i bez ikakvoga čekanja”, rekao je Milorad Pupovac.

Neslužbene informacije govore da u Vladi nemaju više vremena za čekanje da se pokrenu ministar graditeljstva Ivan Paladina, i čelnik Ureda za obnovu, Gordan Hanžek. Prvi je ministar 10 mjeseci, drugi državni tajnik gotovo dvije godine.

Oni koji nisu u stanju pronaći način kako se obnova treba provoditi, za njih treba naći druga rješenja.

O smjenama će vrh HDZ-a razgovarati ovog tjedna. Ako on neće reagirati, ragirat će oporbeni SDP i Most.

“Jer ako se on neće zahvaliti odmah nakon Nove godine, onda će SDP pokrenuti pitanje ostanka gospodina ministra, a onda isto tako i voditelja fonda”, kaže potpredsejdnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić dok Nikola Grmoja navodi da se tom inicijativom želi pokrenuti rasprava o ljudima na Banovini koji još jednu zimu dočekuju u kontejnerima.

I sam je premijer zaključio da obnova ide nestvarno sporo; za što čitava oporba krivi – njega.

“Mislim da je isključivi krivac za nestvarno sporu obnovu upravo on i ljudi koje je kadrovirao da to provedu”, kaže Daniel Spajić, glavni tajnik Domovinskog pokreta.

“Ako on nije zadovoljan rezultatima obnove, neka se pogleda u ogledalo i popriča s gospodinom koji ga gleda. To je prava adresa”, zaključila je Ivana Kekin iz Zeleno- lijevog bloka.

Adresa za smjenu mogli bi biti Paladina i Hanžek, no od odgovornosti ne može pobjeći ni premijer. Ali može od negodovanja i snježne grude koju je lani dobio u Petrinji. Prema dostupnim informacijama – u četvrtak, na drugu godišnjicu potresa – Plenković neće biti među građanima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare