Zbog snimke policijskog nasilja u Split dolazi stručni tim MUP-a

Vijesti 25. lis 202206:44 0 komentara
Screenshot Facebook

Stručni tim službenika Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) na putu je za Split gdje bi trebao utvrditi postupanje policije nakon što je objavljena snimka na kojoj se vidi kako interventni policajac palicom i nogom udara osobu koja leži na tlu.

Na upit novinara radi li se što u vezi sa snimkom na kojoj je zabilježena brutalnost policajca nad navijačem u središtu grada nekoliko sati nakon derbija između Hajduka i Dinama, iz MUP-a su odgovorili da je poslan stručni tim službenika kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti policijskog postupanja.

“Temeljem zapovijedi glavnog ravnatelja policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku upućen je stručni tim službenika kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti policijskog postupanja”, kratko su odgovorili u MUP-u.

vezane vijesti

Četiri sata nakon utakmice policija je na poziv građana intervenirala ispred Kluba navijača gdje ih je grupa od 80- ak osoba napala i gađala bocama, a ozlijedili su jednu policajku. Pozvali su pomoć Interventne policije koja je pak zbog prijetnje navijača staklenim bocama bila primorana ispaliti tri hitca u zrak.

Načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Slobodan Marendić danas je upozorio da su navijači policajcima prijetili da će ih zaklati razbijenim bocama, pa su bili primorani zapucati u zrak. Nakon objave sporne snimke rekao je kako policiji “nije na čast” ako je ona autentična, što će se utvrđivati kriminalističkim istraživanjem.

Uz mjere opreza sudac je u ponedjeljak iz istražnog zatvora pustio trojicu mladića uhićenih u subotu iza ponoći zbog napada na policiju nakon utakmice Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu, odbivši tako prijedlog tužiteljstva da ih se tamo zadrži zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Mladići u dobi od 29, 21 i 22 godine osumnjičeni su da su u petak navečer  ispred Kluba navijača Hajduka u središtu Splita nekoliko sati nakon nogometnog derbija sudjelovali u napadu na policiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!