Karin: Vraćamo se u situaciju od prije godinu dana, brojke su jako visoke

Vijesti 31. ožu 202109:43 > 14:31
Izvor: N1

Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, komentirala je za N1 epidemiološku situaciju u županiji, koja ima 35 posto zaraženih među testiranima.

Rekla je da se vraćamo u situaciju od prije godinu dana. “Brojke su jako visoke, zbog toga smo i predložili određene mjere”, dodala je.

Veliki broj obiteljskih kontakata i zaražene djece

Kaže da je veliki broj obiteljskih kontakata, a među kontaktima je veliki broj djece. “To se vuče od dva tjedna. zabrinjavajuće je što se jako brzo virus širi, ako je jedan član obitelji zaražen, u roku od nekoliko dana zaraze se i ostali članovi”, rekla je Karin.

VEZANE VIJESTI

Ponovno je ponovila da raste broj zaražene djece, te kaže da imaju blažu kliničku sliku. “Trenutno je situacija takva da se zaraza šiti unutar obitelji.”

Što se tiče uvođenja strožih mjera, kaže da će vidjeti nakon Uskrsa. Smatra da je djeci mjesto u školi, ali s mjerama će još pričekati. “Vidjet ćemo kakva će biti epidemiološka situacija, postoji mogućnost ako se situacija ne bude smirivala”.

Podsjetila je da je, među zaraženima, velik udio britanskog soja.

Kaže da bolnica puca po šavovima. “Reorganizirali smo se na tako da smo dodatno zaposlili ljude iz mirovine i angažirali studente medicine da bi pomogli epidemiolozima”, rekla je.

Cijepljenje u Spaladium Areni dobro funkcionira, kaže. “Dosad smo dobili 7800 doza cjepiva, sljedeći tjedan mogli bismo dobiti i više”, rekla je, dodavši da se nada kako bi uskoro na cijepljenje mogli pozivati i one koji ne spadaju u prve dvije prioritetne skupine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar