Zmajlović: Milanović pokušava pomicati granice u društvu prema naprijed

Vijesti 18. velj 202111:17 > 13:18 0 komentara
Mihael Zmajlović
N1

Bivši ministar u SDP-ovoj Vladi Mihael Zmajlović gostovao je u N1 Studiju uživo i komentirao godinu dana mandata predsjednika Republike Zorana Milanovića te kako se Vlada nosi s koronavirusom i potresom.

Komentirajući godinu dana Milanovićevog mandata, Zmajlović je kazao kako misli da je je Milanović dosljedan političar.

“On se ponaša na poziciji predsjednika kao što je komunicirao u predizbornoj kampanji. On se ne trudi da bude uvijek popularan i da se ono što govori svidi većini naroda. Njegova uloga i ono što radi jest da pokušava pomicati granice u društvu prema naprijed bez obzira na to kako će se to odraziti na njegov rejting”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Smatra da predsjednik države ima neku drugu komociju i mora reći nešto što se u tom trenutku ljudima neće svidjeti.

“To je njegov stil, njegov stil je specifičan. Kad bi bio po mjeri PR stručnjaka, to ne bi bio Zoran Milanović. Mislim da je to puno bolje prema hrvatskim građanima i biračima. Mi ne znamo želi li on u utrku za još jedan mandat”, ističe Zmajlović.

Milanović je, smatra Zmajlović, kada je trebalo znao progovoriti o temama o kojima nije trebalo govoriti te da je tu vrlo glasan.

Vlada drži poduzetnike u neizvjesnosti

Upitan zašto Milanović nije odmah reagirao kad na području Banije nije bila proglašena katastrofa, Zmajlović odgovara: “Ako se dobro prisjetite, Zoran Milanović je reako prvi ‘ljudi, zašto niste proglasili katastrofu’. Tek tri dana nakon toga Vlada proglašava katastrofu. Predsjednik je tu reagirao s obzirom na ovlasti koje ima”.

Vlada i Stožer su potpuno izgubili kredibilitet upravo zato što se ne upravlja krizom nego se upravlja reaktivno, kaže Zmajlović.

“Na početku ove pandemije bilo je jasno da nijedna Vlada nije mogla biti spremna na tako nešto. Mi smo tada kao opozicija bili svjesni i rekli ‘idemo sjesti za stol i vidjeti kako se možemo snaći kao društvo u toj situaciji'”, ističe.

Ističe kako je na ljeto svaka država EU mogla predvidjeti što će se događati na jesen ili zimu.

“Proučavao sam kako se s time nosila Austrija. Oni su već na ljeto najavili svojim poduzetnicima koje mjere i do kojeg roka ih očekuju. Vlada sad drži građane i poduzetnike u jednoj neizvjesnosti da se svaki dan moraju ptiati što će se dogoditi. Imate cijele obitelji koje žive od ugostiteljstva, oni su danas gladni. Ako smo mi odlučili kao društvo da je to izvor zaraze i zatvoriti, onda to moramo adekvatno kompenzirati”, rekao je Zmajlović.

Potvrdio je i da će kao kandidat SDP-a ići u utrku za župana Zagrebačke županije i da će u tom smislu sigurno surađivati s SDP-ovim kandidatom za gradonačelnika Zagreba Joškom Klisovićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!