Zmajlović: Službeni razgovori SDP-a i Možemo! još nisu počeli

Vijesti 20. svi 202115:09 0 komentara
N1/Ilustracija

Član Predsjedništva SDP-a Mihael Zmajlović rekao je u četvrtak da nisu počeli službeni razgovori između SDP-a i Možemo! oko sastavljanja većine u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, već se trebaju voditi nakon drugog kruga lokalnih izbora 30. svibnja.

“Sada je svaki dogovor zapravo jalov, iako se može naslutiti da će u Gradu Zagrebu doći do promjene i da će Zagrepčani izabrati Tomaševića za gradonačelnika”, izjavio je Zmajlović nakon konferencije za novinare koju je održao kao kandidat za župana Zagrebačke županije.

Na pitanje smeta li mu pozicija SDP-a kao “junior partnera” jer je bio glavna stranka ljevice, odgovorio je kako mu zbog toga nije drago.

No, pozitivnim smatra da u Zagrebu konačno “pušu novi vjetrovi” i da će Zeleno-lijeva koalicija vladati gradom kao šansa da će se konačno početi rješavati gradski problemi, “da se stvari ne trpaju pod tepih”.

“Mislim da je to pitanje za Možemo!”, odgovorio je Zmajlović na pitanje misli li da ta politička platforma eksplicitno komunicira svoju ideologiju. “Ovo su lokalni izbori i koliko ja vidim i koliko sam pratio izbore u Zagrebu jer sam fokusiran na Zagrebačku županiju, dominirale su zaista komunalne teme”, istaknuo je.

Ocijenio je da je i Zagreb poput Zagrebačke županije zapušten po pitanju infrastrukture zapušten, nisu se rješavali problemi u kvartovima, a novac se trošio na “ušminkavanje”, populističke poteze, dok stvarni, krucijalni problemi nisu riješeni.

Fascinantnima je ocijenio tvrdnje predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića da je kandidat Stjepan Kožić favorit i da će ponovno postati župan Zagrebačke županije.

“Kožić je prije tri godine govorio za HDZ da je to korumpirana stranka i da nikad neće doći na vlast, da bi onda nekoliko mjeseci nakon toga pretrčao HDZ-u i to onom HDZ-u Dražena Barišića, osumnjičenom za teške koruptivne radnje, a sada je njihov kandidat”, kazao je Zmajlović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!