Milanović o Turudiću: U slučaju tog tipa, ne mogu ga drugačije nazvati, postoje ozbiljne sigurnosne zapreke

Vijesti 02. velj 202411:47 > 13:48 9 komentara
Grgo Jelavic/PIXSELL

Predsjednik RH Zoran Milanović sudjeluje danas na svečanoj sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća u povodu Dana grada.

Nakon sjednice, koja je počela u 11 sati, dao je izjavu medijima. Na samom se početku osvrnuo o ograničavanju broja apartmana.

“Super. Evo moj prijatelj je želio rentati nešto u Austriji. Ali ne može jer tamo ne živi”, rekao je, a zatim se osvrnuo na dogovor popuštanje mađarskog premijera Viktora Orbana oko pomoći od 50 milijardi eura Ukrajini:

“To je bilo za očekivati. Mađari su jedna mala nacija, drugačiji su od Njemačke i Francuske. U dubrovačkom grbu je i kruna svetog Stjepana. Mađari imaju svoje frustracije i povijesno iskustvo. Mađari se ne daju maltretirati. A da Bruxelles kao svaki centar otuđene moći ima volje maltretirati, ima.”

Uvjeren je i da će premijer Andrej Plenković nastaviti karijeru u Bruxellesu.

“Sto posto mislim da ide u Bruxelles, ali obećao sam gradonačelniku da neću džonom ovdje na Plenkovića, da mu ne uprskam feštu.”

Izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika izazvao je kod predsjednika podosta komentara.

“Bio sam premijer. Znam neke stvari i neke stvari su zapisane. U slučaju tog tipa, ne mogu ga drugačije nazvati, postoje ozbiljne sigurnosne zapreke, bez obzira što je HDZ-ovac. Čak bih i preko toga prešao. Zasad dajem Plenkoviću ono što se zove benefit sumnje, polazim od toga da možda ne zna. Pričekat ću još koji dan u nadi da je ovo sve zabuna. Turudić to ne smije biti. Ako bude, svi ćemo vidjeti što će se dogoditi. Taj čovjek ne može biti ni sudac”, bio je bez dlake na jeziku pa nastavio:

“I za Hitlera su govorili “Bar znamo na čemu smo.” Tako se govori za Turudića. Ovo je nešto što može zaustaviti samo Plenković. Taj čovjek je odavno trebao prestati biti sudac. Sad ga se gura, on je odabranik. On dolazi po silu i moć. Netko tu dremucka.”

Na kraju je istaknuo da ima “duboka saznanja” i da zna što je zapisano, kao i što postoji.

“Inače bih stvari govorio na temelju sjećanja koje je precizno, ali ja imam jedno i drugo. Taj čovjek ne može biti sudac. I te priče, ovaj i onaj mi je prijatelj, to je maskirovka. Radi se o najozbiljnijoj situaciji ove vrste od 1995.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare