“Grlić Radman se gurnuo u prvi red k’o mali priglupi štreber i digao prstiće”

N1

Predsjednik Republike odao je počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja žrtvama Domovinskog rata općine Majur, a zatim je položio vijenac i zapalio svijeće na spomen-obilježju žrtvama Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata sela Stubalj. Nakon toga sudjelovao je na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja Općine Majur te na otkrivanju spomen-obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata. Predsjednik Milanović odgovarao je i na pitanja novinara.

Komentirao je obučavanje ukrajinski vojnika.

VEZANA VIJEST

“Neću dati suglasnost. Otišao je gore (u Bruxelles, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, op.a.) bez ikakve moje prethodne suglasnosti. Dosta je odlazaka mini Plenkovićevih ministara u Bruxelles bez prethodne suglasnosti vrhovnog zapovjednika, to tako neće”, rekao je Milanović dodajući da je to jako loše.

“Čovjek je otišao gore i preuzeo u ime Hrvatske kategoričku obavezu i prekršio Ustav. Neka stvar ide u Sabor, ako dvije trećine tako odluče, ja ću se s tim usuglasiti. Ali zašto se moramo dovesti u takvu situaciju. Imamo posla s običnim seoskim nasilnicima koji nas dovode pred gotov čin. To šalje o Hrvatskoj katastrofalnu sliku, upravo onakvu kakvi su i ljudi koji nas tamo predstavljaju”, kazao je predsjednik.

Pa se ponovno osvrnuo na ministra Grlića Radmana.

“Grlić Radman koji je nitko i ništa, Plenković je tu bitan, je otišao, gurnuo se u prvi red k’o mali priglupi štreber, digao prstiće ‘mi ćemo prvi, mi ćemo prvi’. To što su napravila gospoda iz Vlade, otišli u Bruxelles i bez ikakvog dogovora s predsjednikom RH rekli stav – to neće tako više ići. Neće se nikad naučiti reda jer su nasilnici. Ali svaka sila ima kontrasilu”, rekao je Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.