Zovko o napadu na novinare na prosvjedu: Društvene mreže odigrale odvratnu ulogu

Vijesti 22. stu 202110:05 > 12:30 0 komentara
N1

Predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko, gostovao je u Novom danu i komentirao napade na novinare na prosvjedu protiv covid-potvrda i oštrijih mjera.

Već dvije godine imamo sustavne kampanje mržnje prema novinarima koji kao vrše zločin nad narodom izvještavajući o koroni i mjerama za suzbijanje korone. Društvene mreže su tu odigrale odvratnu ulogu i rezultat toga je ovo što smo imali prije dva dana, rekao je Zovko.

VEZANE VIJESTI

U HND-u godinama upozoravaju na netrpeljivost prema medijima, rekao je. “To dolazi od desnih opcija. Kažu da su novinari protivnici Hrvatske, hrvatstva, da su jugonostalgičari…”, rekao je Zovko.

Ne pomažu ni izjave premijera Plenkovića ni predsjednika Milanovića, ističe. “Svakodnevno se s najviših političkih instanci docira ljudima”, rekao je Zovko.

“Dio borbe za slobodu bio je oduzimanje slobode za rad novinara”, rekao je Zovko o prosvjedu, na kojemu su svi pripadnici medija napadnuti bilo verbalno ili fizički.

“To što rade je opasno zacijelo društvo, podriva i sistem. Čovjek bi očekivao da se prosvjeduje zbog više od 10.000 umrlih, a prosvjeduje se protiv epidemioloških mjera. To nema veze sa zdravim razumom”, rekao je Zovko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!