Župan odgovorio na teške optužbe šefa Udruge pomoćnika u nastavi

Vijesti 07. ruj 202319:52 0 komentara
Damir Spehar/Pixsell

U Newsnightu, emisiji N1 televizije Šef udruge pomoćnika u nastavi Ivan Milatić javno je ustvrdio da mu je župan koprivničko-križevački Darko Koren rekao kako će "radije dati novac djeci nogometašima nego pomoćnicima u nastavi". Župan Koren je sada odgovorio na te optužbe.

“Apsolutno sam zgrožen izjavom g. Ivana Milatića koji me je u emisiji N1 televizije teško optužio i oklevetao na temu pomoćnika u nastavi. Stanovitog gospodina Milatića ne poznajem, niti sam ikada s njim razgovarao, a kamoli kazao ono što dotični tvrdi u svojoj izjavi. S obzirom na sve navedeno mogu pretpostaviti da se radi o zabuni, a daljnju korespondenciju ću po ovom pitanju voditi isključivo preko odvjetnika”, rekao je župan koprivničko-križevački Darko Koren.

Podsjetimo, Ivan Milatić je u emisiji upozorio da rad pomoćnika u nastavi “duplo manje vrijedi” u ovoj županiji nego drugdje, a za tu situaciju teško optužuje upravo koprivničko-križevačkog župana Darka Korena.

“Čovjek je toliko bahat, bezobrazan i sve ostalo što ide, da je smanjio broj asistenata u nastavi, iako je povećana potreba. Kaže da će radije dati djeci nogometašima nego pomoćnicima u nastavi jer su oni nevažni”, navodi Milatić i dodaje da mu je župan to rekao ovoga ljeta te da bi morao i ponoviti takve tvrdnje.

“Žao mi je što nisam taj razgovor snimio. Taj čovjek se jednostavno bahati i tako se ponaša… Pomoćnici u nastavi su imali, dugo unazad, daleko najnižu satnicu u Koprivničko-križevačkoj županiji, onu od 19 kuna… Onda im je on prijetio, ljudi sad traže regres, božićnicu koja im pripada, onda on prijeti otkazima, omalovažva, vrijeđa, napada… Takva vrsta kaubojštine i terorizma je valjda samo njemu poznata”, kazao je Milatić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!