Bez stabilizacije do daljnjeg, mogući su obilni pljuskovi

Vijesti 08. lip 202307:10 1 komentar
Unsplash/ilustracija

Donosimo prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Pretežno vedro je duž Jadrana, dok je u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, no većinom suho. Lokalno na kontinentu ima pojave magle koja na mjestima smanjuje vidljivost, stoga se vozače poziva na oprez.

Atmosfera je i dalje nestabilna, stoga se sredinom četvrtka i poslijepodne očekuju pljuskovi, većinom u unutrašnjosti. Lokalno na kopnu može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, stoga je za cijeli kontinent na snazi upozorenje putem sustava Meteoalarm. Duž obale će se uglavnom zadržati suho, no u unutrašnjosti Istre, na širem riječkom području u zaleđu Dalmacije treba računati na pljuskove.

Lokalnih nestabilnosti će biti i tijekom petka, uglavnom samo u unutrašnjosti, tijekom poslijepodneva. Duž obale većinom suho, samo na širem riječkom području može biti pljuskova.

Nestabilno će biti i tijekom vikenda, i u subotu i u nedjelju treba tako računati lokalno na pljuskove, ali pretežno u unutrašnjosti. Od nedjelje će zapuhati sjeveroistočnjak, na moru umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak.

Stabilizacije nema niti u novom tjednu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.