Kraj ljetnih prilika: Stižu naoblačenje i kiša, temperature će padati

Vrijeme 26. ruj 202107:15 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Vremenska prognoza našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Vremenski sistemi koji upravljaju meteorološkom situacijom nad našim krajevima su sistem ciklona nad Atlantikom i greben anticiklone nad Europom. Duboka ciklona nad istočnim Atlantikom spojila se s ciklonom nad Biskajskim zaljevom. Nestabilan zrak premješta se prema Genovskom zaljevu u kojem je došlo da razvoja za sad slabe ciklone. Prostrana anticiklona stacionira je iznad sjeverne Afrike a u visinskoj jugozapadnoj struji topli zrak premješta se preko naših krajeva.

Noćas su temperature zraka u unutrašnjosti bile od 10 do 14, na Jadranu od 18 do 21 stupnjeva.Mjestimice je uz riječne tokove i u dolinama Like bilo magle.

Danas će biti sunčano i razmjerno toplo sa slabim Jugom na Jadranu. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti i na Jadranu od 25 do 28 stupnjeva.

Poslijepodne i navečer sa zapada postupno povećanje naoblake. Naoblačit će se uz mjestimičnu kišu u Istri, na Kvarneru i u Gorskom kotaru.Tijekom noći i ponedjeljak prijepodne kiša će se proširiti na veći do unutrašnjosti i Jadrana. Za ponedjeljak prognoziramo promijenljivo oblačno s povremenom kišom. Temperatura zraka u manjem padu. Najviše dnevne temperature zraka u ponedjeljak u unutrašnjosti od 21 do 24 a na Jadranu od 22 do 25 stupnjeva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!