Stiže nagla promjena, obilna kiša i pad temperatura

Vijesti 01. svi 202307:23 0 komentara
PIxabay / Ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, no slabi postupno greben anticiklone nad Jadranom. Na moru puše bura, pojačana pod Velebitom, gdje je promet otežan prema informacijama HAK-a: “Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene, na DC99 između čvora i mjesta Križišće i LC58107 Kraljevica-čvor Križišće promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).
Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić vozi se uz ograničenje brzine zbog jakog vjetra.”

U nastavku dana bura će slabjeti, i duž Jadrana će zapuhati jugo, koje će jačati prema večeri. U unutrašnjosti će zapuhati većinom istočnjak i jugoistočnjak, slabim do umjerenim intenzitetom. Treba računati i na kišu i pljuskove, od sredine dana, najprije u Gorskom kotaru i Lici, ali i duž Jadrana, pri čemu može biti lokalno obilnije oborine.

U noći na utorak i tijekom utorka isto treba računati na lokalno obilniju oborinu. Temperature će pasti. Na moru će ponovno zapuhati bura i jačat će prema večeri.

I tijekom srijede će još biti kiše i pljuskova, no poslijepodne postupni prestanak oborine.

Od četvrtka stabilnije i postupno toplije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.