Uživajte u babljem ljetu, temperature će rasti i na 30-ak stupnjeva

Vrijeme 26. ruj 202307:09 0 komentara
PIxabay / Ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Iako je na moru pretežno vedro, u unutrašnjosti ima oblaka i magle, vidljivost je na mjestima smanjena, upozoravaju iz HAK-a. Za razliku od jučer, suho je u većini predjela. Može, doduše, pasti još malo kiše na mjestima u unutrašnjosti.

Na Jadranu probleme i jutros stvara jaka bura, promet je otežan:

“Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te državnoj cesti DC1 Borje-Klapavice zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).”

Vjetrovito će biti i u nastavku dana, zbog razlike u tlaku anticiklone koja jača sa sjeveroistoka, dok je jugoistočno od naših krajeva ciklona.

U nastavku tjedna stabilno, većinom sunčano i postupno sve toplije. Stiže nam pravo bablje ljeto, produljeno razdoblje stabilnog i vrlo toplog vremena, nakon kalendarskog početka jeseni. Temperature će rasti i na 30-ak stupnjeva, osobito na Jadranu. Prognostički materijali sugeriraju da će se zadržati stabilno barem do kraja idućeg tjedna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.