Vjetar udara preko 140 km/h, stižu mirniji i vrući dani

Vijesti 05. ruj 202307:08 0 komentara
Sime Zelic/PIXSELL

Donosimo vremensku prognozu naše Tee Blažević.

Sunčano je jutros u većem dijelu zemlje, ima povećane naoblake u dijelu Dalmacije, u Gorskom kotaru i Lici. Probleme i dalje stvara jaka i vrlo jaka bura, olujne pa i orkanske snage na udare. Na automatskoj postaji Prizna jutros je zabilježen udar vjetra preko 140 km na sat. Stoga ne čudi da ima ograničenja u prometu,
prema jutrošnjem izvješću HAK-a:

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Maslenica (Rovanjska). Obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog: Maslenica-Zaton Obrovački-Gračac ili Karin-Zaton Obrovački-Gračac;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na snazi je i dalji najviši stupanj upozorenja na buru putem sustava Meteoalarm za područje pod Velebitom. Vjetrovito je zbog razlike u tlaku anticiklone koja definira prilike nad našim područjem dok je južnije pozicionirana ciklona.

Utorak će tako biti vjetrovit, osobito na moru, no posvuda će prevladavati uglavnom sunčano.

U nastavku tjedna zadržat će se stabilno, temperature će postupno rasti, ljeto se nastavlja. Idućih desetak dana ne naziru se neka veća meteorološka iznenađenja, ako je suditi prema trenutno dostupnim prognostičkim materijalima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!