Vraća se ljeto, stiže osjetno zatopljenje!

Vijesti 25. ruj 202307:07 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Donosimo vremensku prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Iako je pretežno vedro duž obale, u unutrašnjosti je pretežno oblačno, ima lokalno i slabe kiše. I u nastavku ponedjeljka na kontinentu treba računati na lokalno slabu oborinu, dok će na Jadranu biti većinom suho, no i dalje vjetrovito.

Bura je jutros olujne snage na udare, promet je otežan, prema jutrošnjem izvješću HAK-a:

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama Karin-Obrovac-Gračac);
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i
Paški most (DC106).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja i državnoj cesti DC1 Borje-Klapavice zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Vjetrovito će na Jadranu biti i tijekom utorka. Prijepodne još može biti na mjestima slabe kiše, većinom u unutrašnjosti.

U nastavku tjedna većinom stabilno, sunčano i postupno sve toplije.

Bura će slabjeti na moru tijekom srijede. Stiže nam bablje ljeto u nastavku tjedna, i čini se da će potrajati dulje vrijeme, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali. Da smo ipak kalendarski u jeseni, bit će jasno po svježijim jutrima, osobito u unutrašnjosti, gdje će i magla biti česta pojava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.