Vremenska prognoza: U unutrašnjosti djelomično sunčano, na dijelu Jadrana nevere

Vijesti 18. ruj 202107:37
Izvor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Donosimo vremensku prognozu našeg meteorologa Bojana Lipovšćaka.

Hladna fronta premještala se jučer i noćas preko našeg područja uz osjetan pad temperature zraka i obilne oborine. Veća količina nestabilnog zraka trenutno se nalazi nad područjem Dalmacije tako da lokalno ima intenzivnih grmljavinskih pljuskova kiše te mahovitog vjetra.

Na automatskim meteorološkim postajama DHMZ-a i amaterskim postajama mreže pljusak.com izmjerene su velike količine oborine na Kvarneru gdje je palo od 50 do 90 litara kiše na četvorni metra, a u Dalmaciji od 40 do 60 litara kiše na četvorni metar.

Nakon prolaza hladnog nestabilnog zraka u unutrašnjosti je došlo do djelomičnog razvedravanja što je pogodovalo formiranju magle.

Jutros su u unutrašnosti izmjerene temperature od 10 do 14, a na Jadranu od 15 na sjevernom do 21ºC na južnom Jadranu i otocima.

Danas će vrijeme biti djelomice sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Nad južnim Jadranom još ujutro bit će grmljavinskih pljuskova i lokalnih nevera.

Slaba bura puhat će jutros na sjevernom Jadranu. Na srednjem i južnom Jadranu slabi sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Navečer će na Jadranu zapuhati jugo.

Prognoziramo poslijepodnevne temperature zraka u unutrašnjosti od 16 do 21, a na Jadranu od 20 do 24ºC.

U noći na nedjelju uz jugo naoblačenje sa zapada zahvatit će Jadran i proširiti se do jutra na veći do unutrašnjosti.

Komentari

Vaš komentar