Jeste li znali da postoji optimalna dužina trajanja mokrenja?

Lifestyle 13. ruj 202207:14
Pexels / Ilustracija

Većina nas ne razmišlja previše o tome koliko dugo provodimo na toaletu, ali zdravstveni stručnjaci pozvali su ljude da razmotre pravilo "21 sekunde".

Tim znanstvenika iz Georgia Techa otkrio je da većina sisavaca prazni mjehur u trajanju od oko 21 sekunde. Istraživači tvrde da ovaj vremenski okvir može biti koristan alat za ljude pri praćenju navika mjehura.

VEZANE VIJESTI

Medicinska sestra Janis Miller objasnila je da, ako je vaše vrijeme uriniranja dulje ili kraće od 20 sekundi, postoji mogućnost da trpite predugo ili idete na wc prečesto.

“Ako otkrijete da gotovo uvijek piškite znatno manje ili više od 20 sekundi, zapitajte se: Pijete li previše vode ili nedovoljno? Idete li na WC češće nego što trebate? Vaši odgovori mogu vam pomoći da prilagodite svoje navike”.

Brzina protoka mokraće također može signalizirati zdravstvene probleme, uključujući kamenac, cistitis, pa čak i probleme s prostatom. Zato je važno pratiti aktivnost u kupaonici.

Prethodna istraživanja također su pokazala da prečesto čučanje također može dovesti do zdravstvenih komplikacija, uključujući disfunkciju dna zdjelice, piše Daily star.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar