Piškite li stojeći? Urolog tvrdi da postoji puno zdraviji i učinkovitiji način

Zdravlje 02. lip 202308:18 0 komentara
Pixabay

Mokrite li krivo? Prema urologu dr. Geraldu Collinsu, neki mladići nepravilno uriniraju jer postoji način koji je bolji za higijenu i zdravlje.

Prema dr. Geraldu Collinsu, mladići bi trebali mokriti sjedeći jer je to higijenskije i bolje za zdravlje mjehura, piše Telegraph.

Stručnjak iz bolnice Alexandra u britanskom Cheshireu iznio je tu tvrdnju nakon istraživanja YouGova o mokrenju muškaraca. U anketi u kojoj je sudjelovalo više od 7.000 muškaraca iz 13 zemalja pokazala je da muškarci više vole stajati.

Zanimljivo je da 25 posto Australaca svaki put sjedne da piški, dok 27 posto njih to “nikad” ne čini.

Nacija koja je imala najveći broj muškaraca koji “uvijek” sjede bila je Njemačka s 40 posto. U međuvremenu, u Singapuru je samo 5 posto onih koji su odlučili sjediti.

Dr. Collins tvrdi da bi više muškaraca trebalo usvojiti ovu tehniku, rekavši da je to “najučinkovitiji” način mokrenja. Urolog je objasnio da sjedenje osigurava potpuno opuštanje mišića zdjelice i kralježnice, što olakšava kretanje.

Za starije muškarce je korisno da sjednu kako bi mokrili, tvrdi Collins.

Prethodno istraživanje podupire njegove tvrdnje. Izvješće iz 2014. objašnjava da bi sjedenje prilikom mokrenja moglo biti korisno. Međutim, istraživanje YouGov pokazalo je da se stariji muškarci općenito više protive sjedenju od mlađih mladića.

Neki pak smatraju da je muževnije piškiti stojeći. Čak i na Twitteru žene tvrde da bi više muškaraca trebalo pokušati sjesti jer to pomaže kod problema “lošeg ciljanja”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ