Prazna vam je baterija? Uz ove savjete izdržat će puno dulje

Znanost 29. kol 201707:22 > 07:23
Izvor: Pixabay

Mobiteli su gotovo svakome od nas danas postali jedna od najvažnijih stvari koje koristimo, a zbog toga nam je i posebno teško ako se nađemo u situaciji da ostanu bez struje. I sami možete poduzeti nekoliko radnji s mobitelima kako biste mu produljili rad.

Isključite nepotrebne bežične veze
Vaš se telefon s drugim uređajima može povezati na razne načine, no kad ste vani, nisu vam baš sve nužne. Bluetooth ili Wi-Fi su korisni kad ste doma ili na poslu da se spojite na internet ili s drugim uređajima, međutim oni mogu brže potrošiti bateriju, a jednako tako možete isključiti GPS i lokacijske usluge ako ne planirate koristiti kartu i osigurati nešto više minuta.

Ne morate gledati u mobitel svaki tren
Mnogima je mobitel stalno zalijepljen s ekranom vječito uključenim kako se ne bi propustila niti jedna novost. Ako ste vani i znate da vam punjač neće biti tako skoro dostupan, pametno bi bilo smanjiti pregledavanje postova, statusa i ostalih mreža jer ekrani su i najveći potrošači baterije.

Smanjite svjetlinu ekrana
Veliki ekrani puno troše, a kako bi ih mogli jasno vidjeti kad smo vani, oni u automatskom režimu često pojačaju svjetlinu. Isključite automatiku i ručno smanjite svjetlinu što će manje trošiti bateriju.

Prebacite se u zrakoplovni režim
Ako ne želite potpuno isključiti mobitel, jer vam treba da snimite još neki video, možete ga prebaciti u zrakoplovni režim koji će isključiti sve komunikacijske čipove i ponovno ga uključiti kad trebate obaviti poziv ili poslati poruku.

Isključite notifikacije
Većina telefona povezana je s email računima, raznim aplikacijama i društvenim mrežama. Svaka aplikacija želi vam poslati push notifikacije za novosti, a isključite li obavijesti na neko vrijeme moći ćete ušparati nekoliko postotaka.

Polako sa streamingom
Želite li slušati glazbu s raznih servisa poput YouTubea ili Deezera kad ste vani, razmislite još jednom jer to aktivira komunikacijske čipove i dodatno napreže bateriju. Radije slušajte glazbu koju imate spremljenu na telefonima. Jednako tako, nemojte igrati najzahtjevnije igre ili one koje traže podatkovnu vezu.

Poruke prije poziva
Trebate li se nekome javiti, pošaljite poruku prije poziva, jer niti jedan poziv neće trajati kratko kao poruka u kojoj ste napisali gdje ste ili kad dolazite, a na taj način dodatno uštedite bateriju, pišu 24sata.