Hoće li Zadro uspjeti skupiti novac za Pipi?

Biznis 27. tra 201508:25 > 08:32
Izvor: youtube/screenshot

Dalmacijavino još uvijek nije prešlo u ruke poduzetnika Marinka Zadre. Iako je prošlo više od dva mjeseca od prodajnog ročišta, održanog 23. veljače, procedura još uvijek nije gotova. Nova procjena je da će se sve okončati do početka srpnja, naravno uz pretpostavku da Zadro do tad i uplati traženih 70,5 milijuna kuna.

Ako se to ne dogodi, bit će to kraj za splitskog proizvođača pića, piše Tportal.

Zadro je do sad uplatio samo jamčevinu od milijun kuna. Kako bi počeo teći rok od 60 dana u kojem mora uplatiti i kupoprodajnu cijenu, čekalo se da Ana Golub Gruć, stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Splitu, napiše rješenje.

Za to joj je trebalo gotovo dva mjeseca jer je navodno zatrpana drugim predmetima.

‘Očekujem da će do konca lipnja i početkom srpnja biti poznato je li Dalmacijavino dobilo novog vlasnika’, rekao je stečajni upravitelj Perica Mitrović.

Otezanje s procedurom unijelo je dodatni nemir među 200 radnika. Krenule su priče kako se to namjerno radi jer Zadro ima problema s prikupljanjem novca.

On je sam izjavio kako će do potrebnih sredstava doći putem kredita za koji će založiti imovinu svoje pivovare u Grudama.

‘Uvjeren sam da će sve dobro završiti. U suprotnom bit će to kraj Dalmacijavina. Radnici su razumljivo nestrpljivi’, rekao je Bucat.

Zadro je već najavio kako razmišlja o preseljenju proizvodnje iz Splita. Vinariju bi smjestio u Drniš, u kojem su vinogradi, a u Dugopolju bi otvorio moderni pogon za proizvodnju žestokih pića. Najpoznatiji brend Pipi preselio bi u Hercegovinu, odnosno u Grude.

‘Naravno da bih volio da proizvodnja ostane u Splitu, ali logično je da se vinarija preseli u Drniš. Problem bi mogao biti Pipi jer su potrošači naučili na okus koji mu daje voda iz naše rijeke Jadro, rekao je Bucat, a piše Tportal.