Austrijski turisti u Hrvatskoj dosad imali više noćenja nego u cijeloj 2019.

Biznis 03. lis 202212:26
Izvor: Srecko Niketic/PIXSELL

Austrijski turisti u Hrvatskoj su u dosadašnjem tijeku godine ostvarili 7,7 milijuna noćenja, što je oko šest tisuća više nego u cijeloj 2019., izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ), dodajući da je Austrijanaca ove godine došlo pet posto više nego te rekordne godine.

Austrijskih turista u Hrvatsku je do sada ove godine došlo nešto više od 1,4 milijuna što je pet posto više nego u istom razdoblju 2019., što je potvrda velike važnosti austrijskog tržišta za hrvatski turizam, kažu iz HTZ-a.

“Ostvareni rezultati u noćenjima potvrđuju kako se Hrvatska na tržištu Austrije gotovo u potpunosti oporavila kao turistička destinacija. Nastavak pozitivnih trendova očekujemo i tijekom iduće godine u kojoj će naša zemlja imati posebno izraženu vidljivost i promociju. Naime, Hrvatska je u idućoj godini zemlja partner na jednom od najvećih i najvažnijih turističkih sajmova. Riječ je o Ferien-Messe, turističkom sajmu za poslovnu i široku publiku, koji će se održati u Beču od 16. do 19. ožujka”, izjavio je direktor HTZ-ova predstavništva u Austriji Branimir Tončinić.

Najviše noćenja u Istri

Austrija se rezultatima ove godine u hrvatskom turizmu pozicionirala među top tri tržišta, uz Njemačku i Sloveniju, dodaje Tončinić.

Prema podacima iz eVisitora, Austrijanci su ove godine najviše turističkih noćenja ostvarili u Istri, zatim na Kvarneru i Zadarskoj županiji, dok su među odredištima najviše birali Rovinj, Poreč, Medulin, Umag, Mali Lošinj, Opatiju i Zadar.

Najviše njihovih noćenja bilo je u hotelima, pa kampovima i objektima u domaćinstvima, a i u nautičkom charteru ostvarili su pet posto više noćenje do sada ove godine nego u istom razdoblju 2019. ili gotovo 430 tisuća.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar