Belje: Povećavamo otkupne cijene mlijeka za 20 posto

Biznis 05. tra 202214:32
Izvor: Photo by Alexandr Podvalny on Unsplash

Tvrtka Belje plus odlučila je povećati otkupne cijene mlijeka, koje će se do svibnja ove godine povećati prosječno za 20 posto, izvijestili su u utorak iz te kompanije koja posluje u sastavu Fortenova grupe.

Iz Belja plus ističu da time daju značajnu podršku domaćim proizvođačima mlijeka, posebno ugroženima naglim promjenama gospodarskih tokova i povećanjem cijene stočne hrane.

Napominju i da time pokazuju koliku važnost u domaćoj proizvodnji mlijeka ima suradnja s farmama malih proizvođača – kooperanata koji svakodnevno isporučuju svoje mlijeko za proizvode brenda Kravica kraljica.

VEZANA VIJEST

“Iza nas je prvih godinu dana Kravice Kraljice i njenih proizvoda koji su sjajno prihvaćeni na tržištu. Donijeli smo na stolove naših potrošača vrhunsku kvalitetu domaćih mliječnih proizvoda za što su zaslužne naše farme u Belju i Vupiku, ali i farme naših brojnih kooperanata od kojih svakodnevno preuzimamo mlijeko”, istaknuo je direktor Tvornica mliječnih proizvoda Belje Tomislav Radišić.

Inače, preuzimanje proizvodnog pogona osječke mljekare od tvrtke Meggle bila je prva investicija Fortenova grupe, kojom je osiguran nastavak proizvodnje i radna mjesta za 88 zaposlenih.

Naime, krajem 2020. godine Fortenova grupa preuzela je proizvodni pogon osječke mljekare, koji posluje u okviru Belja plus, čime je nastavio 70-godišnju tradiciju proizvodnje mliječnih proizvoda i nakon odlaska Megglea iz Hrvatske.

Belje je lani proizvelo 53,1 milijun litara mlijeka.

Inače, nešto ranije su, u ožujku su i Dukat i Vindija izvijestili da otkupnu cijenu mlijeka od 1. travnja dižu za 15 lipa, a od 1. svibnja za dodatnih 10 lipa po litri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar