Bogati investitor se povlači iz projekta u Primoštenu: Okrivili su lokalne političare

Ekonomija 21. ruj 202316:07 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Dalmatie Grupa se odlučila povući iz projekta obnove primoštenskog hotela Zora, iako je njegov završetak bio planiran za ovu godinu.

Sredstva predviđena za njegovu renovaciju preusmjerena su na ulaganja u hotel Laguna u Gradcu.

“Nijedan investitor neće riskirati potrošiti nekoliko milijuna eura u mjesto gdje je nedostatak lokalne potpore očit, a ton i djelovanje lokalnog vodstva usmjereni na stvaranje lažne agende zbog ostvarivanja političkih bodova”, objasnila je Nives Grzunov, direktorica za Hrvatsku u Indotek grupi.

Hotel Zora otvoren je sredinom lipnja s ograničenim kapacitetom te je imao uspješnu sezonu s 29.901 noćenja ostvarenih do kraja kolovoza, odnosno ukupno ostvarenih 34.223 noćenja do 15. rujna. Također, Grzunov je podsjetila na sve što se napravilo u Primoštenu.

“U kamp Adriatik uloženo je 1,9 milijuna eura, potrebnih za nabavu 36 novih najsuvremenijih mobilnih kućica uz more. Uz to, uloženo je 1,5 milijuna eura u marinu Kremik za nadogradnju objekata. Ovi uspješni projekti u Primoštenu, usprkos svim izazovima i manjku potpore , lokalne samouprave, dokaz su naše predanosti ovoj regiji”, naglasila je Grzunov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.