Broj zaposlenih u industriji ostao na istoj razini

Biznis 02. stu 202108:59
industrija, proizvodnja, automobilska industrija
Unsplash / Ilustracija

Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine ostao je na istoj razini kao i u kolovozu, dok je je prema rujnu prošle godine manji za 0,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Statistički podaci na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji tekstila, za 1,6 posto te proizvodnji odjeće, za 1,5 posto.

Najveći je rast zabilježen u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 4,2 posto.

Na godišnjoj razini najviše je pao broj zaposlenih u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 24,1 posto, proizvodnji tekstila, za 18,7 posto te proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 17,6 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 8,3 posto te ostaloj prerađivačkoj industriji, za 7,3 posto.

Kumulativni podaci za prvih devet mjeseci pokazuju da je ukupan broj zaposlenih u industriji bio 0,8 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Istodobno je ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih devet mjeseci ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine povećana za 7,9 posto.

Isto izvješće DZS-a pokazalo je da je u rujnu industrijska proizvodnja porasla deseti mjesec za redom i to za 2,8 posto na godišnjoj razini, što ukazuje na nastavak oporavka proizvodnje i cjelokupnog gospodarstva od koronakrize.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar