Filipović: Ono što država daje ugostiteljima, gradovi poput Splita i Zagreba uzmu

Ekonomija 27. stu 202313:34 3 komentara
N1

Ministar gospodarstva Davor Filipović posjetio je Jubilarni 35. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Tuheljskim toplicama.

Na pitanje novinara jesu li strani radnici realnost u Hrvatskoj, ministar Davor Filipović je rekao: “Kao Vlada činimo sve kako bismo podržali naše obrtnike, to smo pokazali i za vrijeme pandemije, ali i u vrijeme velike energetske krize. U sve pakete mjera smo uključili naše obrtnike u koje spadaju i ugostitelji. Što se tiče ugostiteljstva, riješili smo reguliranje napojnica. I tu smo pronašli zajedničko rješenje. To će uvelike olakšati zapošljavanje u ugostiteljstvu.”

Ministar je dodao: “Istovremeno lokalne zajednice pokazuju maćehinski odnos prema obrtnicima i ugostiteljima. Među njima nije Krapinsko-zagorska županija i župan Kolar jer čujem da su ovdje obrtnici jako zadovoljni. U Splitu i Zagrebu ugostiteljima se skraćuju terase i diže se cijena najma prostora. Istovremeno ono što im država daje, gradovi poput Splita i Zagreba im uzmu”.

Također, rekao je da poziva velike gradove da i oni budu ti koji će doprinositi hrvatskom gospodarstvu, a ne ga vući nazad.

“Problem strane radne snage je problem koji muči cijelu Europu. Možemo nastaviti poticati obrtnike i mlade ljude, a ključ je demografija”, kazao je.

Za kraj navodi da smatra da je srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje ključ za hrvatsko gospodarstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare