Generali povećao dobit u prvom tromjesečju

Biznis 18. svi 202111:01
Izvor: Pixabay/Analogicus

Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio u utorak o dvoznamenkastom rastu dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući odjelima neživotnih osiguranja i upravljanja imovinom.

Konsolidirana operativna dobit porasla je u prvom tromjesečju 11 posto, na 1,6 milijardi eura.

Najveći je skok bilježio odjel za upravljanje imovinom, za 46 posto, a dvoznamenkasti rast bilježio je i odjel neživotnih osiguranja, za 10 posto.

U odjelu životnog osiguranja operativna dobit smanjena je 1,8 posto, odražavajući utjecaj niskih kamatnih stopa.

Bruto zaračunate premije uvećane su 4,2 posto, na 19,7 milijardi eura.

Neto dobit iznosila je 802 milijuna eura, u usporedbi sa 113 milijuna eura u istom prošlogodišnjem razdoblju, kada su na rezultate kompanije utjecali “značajni” otpisi ulaganja i trošak posebnog međunarodnog fonda za covid 19.

“Nastavlja se proces uravnoteženja u poslovanju sa životnim osiguranjem, što nam omogućuje da sačuvamo izvrsnu profitabilnost u trenutnom okruženju niskih kamatnih stopa”, istaknuo je financijski direktor Cristiano Borean.

Generalijev koeficijent solventnosti iznosio je na kraju ožujka 234 posto i veći je za 10 postotnih bodova u odnosu na kraj prosinca zahvaljujući “izvrsnom generiranju kapitala i pozitivnim tržišnim izvedbama”.

Osiguravatelj je potvrdio da ove godine želi povećati dobit po dionici za šest do osam posto. Očekuju slabiju potražnju za životnim osiguranjem zbog kontinuiranog opreza kućanstava dok bi premije neživotnog osiguranja trebale porasti snažnije nego u razdoblju prije pandemije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar