Geto opleo po Barbariću: Njegova smjena je stvar opće kulture, bahat je i pravi se važan

Ekonomija 27. ruj 202312:26 0 komentara

Naš Ranko Stojanac razgovarao je ispred sjedišta HEP-a, prije sjednice Nadzornog odbora, s predsjedikom sindikata Tehnos iz HEP-a Denisom Getom koji je bio vrlo oštar.

Od sjednice, kaže, ne očekuje puno. “Dnevi red je dosta bogat, ali u konačnici se neće dogoditi ono što javnost priželjkuje, a to je smjena nekog”, govori.

“Treba cijela Uprava otići, a ne samo Barbarić, a i mnogi šire. Ako je netko za nešto kriv, onda tu ima dosta krivaca i u samoj Vladi, ne samo u HEP-u”, kaže.

“Barbarić je dosta moćan  u HDZ-u, neće ga rezati, čekat će da sam da ostavku kad prstane galama”, objašnjava Geto dodajući da ne vidi skoro zatišje na vidiku jer oporba jako glasno upozorava na propuste. “Taman da taj čovjek nije kriv, ako javnost nešto traži, onda to treba napraviti. Njegova smjena je postala pitanje opće kulture”, govori o smjeni Frane Barbarića.

Situacija u HEP-u je, smatra, dosta loša. Nema informacije o tome hoće li i koliko Vlada dokapitalizirati HEP, ali zna da se loš poslovni rezultat prelama preko leđa radnika čiji rast plaća ide, kaže, “na kapaljku”.

“Ništa se neće promijentii čak ni odlaskom Frane Barbarića jer cijele ta linija je HDZ-ova. Mi moramo početi stavljati kvalitetne stručne ljude koji nisu opterećeni političkim zaleđem. Ako vi imate političkog sponzora i ispunjavate njegove želje, vi ne možete upravljati u maniri dobrog gospodarstvenika”, govori Geto koji je u HEP-u već 27 godina. “Vidio sam puno Uprava i različitih vlasti, raznih strankaa i nijedna nije bila dobra jer su sve bile postavljene na isti način, politički. O tome već dugo govorimo, dok se taj sustav ne promijeni, neće biti boljitka”, nastavlja.

Na pitanja o Frani Barbariću, Geto kaže: “Frane Barbarić je bahati čovjek kojeg nije briga za ništa, on je pravnik i neće uletjeti u zamku poput Mravka da bude na optuženičkoj klupi s nekim velikim krimenom. Sad se pravi važan ‘smijenite me, neću sam otići’. Smatram da nije dobar čovjek, osvetoljubiv je i ako se s njim zakačite, ići će vam napakostiti.”

“To su HDZ-ovci, to je posebna vrsta ljudi. Ipak su oni s istog otoka, jedan je drugog postavio. Ne vjerujem da može biti toliko gnjeva da bi jedan drugom podmetali”, kaže na pitanje je li moguće da će Barbarić, ako bude smijenjen, krenuti u osvetu Plenkoviću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok