Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: “Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira”

Ekonomija 09. tra 202407:28 0 komentara
Pixabay/ilustracija

Hrvatski telekom mora platiti kaznu od čak 5,9 milijuna eura, što je do sada najveća izrečena kazna nekom teleoperateru koji posluje u Hrvatskoj.

HAKOM je 2020. promijenio rok u kojem je HT dužan promijeniti internetsku brzinu korisnicima, s 3 sata na 5 minuta. HT to nije na vrijeme počeo primjenjivati. Zbog toga im je stigla kazna. HT govori da im je za to dano mjesec dana što im nije bilo dovoljno da promijene sustav.

Presuda je nepravomoćna, a HT će se na nju žaliti, piše Dnevnik.hr.

“U ovom konkretnom slučaju niti je bilo namjere ne provođenja odluka HAKOM-a, niti bilo kakvih posljedica za korisnike, a kamoli za tržišno natjecanje, te je HT učinio sve što je bilo objektivno moguće.

Odrediti uopće kao prekršaj ovu situaciju, a naročito kao osobito teško kršenje zakona, te posljedično odrediti ovakvu drakonsku kaznu, za objektivnu nemogućnost provođenja jedne procesne radnje u naglo skraćenom roku, smatramo da je zaista izvan svakog razumnog okvira.

Nadamo se kako će viši sud kojem ćemo uputiti pravovremenu žalbu sagledati sve okolnosti ovog slučaja i donijeti drugačiju odluku”, poručili su iz Hrvatskog telekoma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!