INA i Lukoil će poštivati Vladinu uredbu, iz Petrola zasad bez komentara

Biznis 14. lis 202116:48
gorivo, benzinska postaja, cijene goriva
Izvor: Pixabay / Ilustracija

Iz INA-e su potvrdili da će u potpunosti poštovani Vladinu odluku prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana benzin mogu prodavati za najviše 11,10 kuna za litru, a dizel po 11 kuna.

“Nastavno na veliki interes medijske javnosti vezano uz današnju Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, želimo naglasiti:

INA će u potpunosti poštivati odluku Vlade. U međuvremenu, ispitujemo sve posljedice na poslovanje koje ova Uredba Vlade nosi sa sobom”, naveli su iz INA-e.

VEZANA VIJEST

Lukoil Croatia je također naveo da će poštovati Vladinu odluku, a iz Petrola zasad nemaju komentar dok uredba ne stupi na snagu.

Lukoil Croatia poštuje Uredbu vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena određenih vrsta naftnih derivata te će po istoj postupati u cijeloj maloprodajnoj mreži na teritoriju RH, stoji u odgovoru tvrtke Lukoil Croatia na Hinin upit za komentar današnje uredbe prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana benzin mogu prodavati za najviše 11,10 kuna za litru, a dizel po 11 kuna.

Iz Uprave Petrola zasad ne žele komentirati Uredbu Vlade.

“Uredba od strane Vlade po pitanju ograničenja cijene naftnih derivata još nije stupila na snagu i sukladno tome ne možemo komentirati navedeno”, poručili su iz Uprave Petrola.

Uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, maksimalne maloprodajne cijene s porezom na dodanu vrijednost određuju se za motorne benzine Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u iznosu od 11,10 kuna po litri. Za Eurodizel BS se određuje maksimalna cijena od 11 kuna po litri.

Na najvišu maloprodajnu cijenu naftnih derivata nije dozvoljeno zaračunavati naknade ili druge troškove koji nisu propisani Uredbom ili drugim posebnim propisima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar