Kako dodatno zaraditi? Ove opcije ne traže veliko iskustvo i početne troškove

Ekonomija 06. ožu 202308:57 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Dodatna zarada uz redovnu plaću nikada nije na odmet, a osobito dobro dođe u trenutnoj inflacijskoj krizi.

Insider je izdvojio neke poslove koji ne traže puno iskustva da biste se njima počeli baviti, ali niti početna uloganja.

Prodaja osobnih stvari koje su višak

U svojim domovima nerijetko imamo razne stvari, od namještaja do kuhinjskih aparata, odjeće i elektronike, koje više ne upotrebljavamo ili ih želimo zamijeniti. Takvi predmeti idealni su za prodaju jer ćete si uštedjeti prostor u domu i zaraditi nešto novaca.

Preporuka je da fotografirate predmet koji želite prodati sa svih strana te fotografije objavite na nekoj od online platformi za preprodaju, npr. Facebook Marketplace koji je besplatan za korištenje i široko dostupan. U opisu detaljno navedite sve relevantne informacije i odredite cijenu ovisno o stanju stvari koje prodajete.

Instrukcije

Za dodatno podučavanje učenika ili studenata često vas neće tražiti diplomu nego tek dobro znanje i iskustvo iz određenog područja.

Ako dobro obavite posao s prvim klijentom, posao će vam se vrlo vjerojatno brzo širiti sam od sebe zahvaljujući preporukama.

Čuvanje kućnih ljubimaca

Za ovaj “posao sa strane” također se ne traže nikakve posebne kvalifikacije, dovoljno je tek da ste kroz svoj život bili u blizini kućnih ljubimaca i znate kako se treba ponašati prema njima.

Do klijenata koji će vas zaposliti za čuvanje njihovih ljubimaca možete lako doći nudeći svoje usluge na društvenim mrežama, kao i informirajući susjede i prijatelje o svojoj ponudi.

Testiranje proizvoda ili web stranica

Dodatno zaraditi se može i testirajući proizvode ili web stranice, tako da dajete povratne informacije i ispunjavajute ankete.

Dijeleći svoje iskustvo, autor na Insideru je naveo da je on koristio platforme kao što su Survey Junkie, Testerup i BetaTesting. Tu je zgodno spomenuti svakako i jednu od najpoznatijih takvih platformi – Panda Research.

Iako plaćanja za te poslove mogu biti prilično niska, autor smatra da se to isplati, posebno tijekom hladnih zimskih vikenda kada se nema što drugo raditi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!