Lidl za N1 o kazni od 400.000 kn: Prva odluka je poništena, žalit ćemo se opet

Biznis 21. velj 202217:14 > 17:15
Justin TALLIS / AFP/Ilustracija

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) izrekla Lidlu Hrvatska novčanu kaznu od 400.000 kuna zbog nametanja nepoštenih trgovačkih praksi dobavljačima, iz ovog trgovačkog lanca komentirali su slučaj za N1.

“Riječ je o starom slučaju iz 2019. godine, kada je AZTN kaznio Lidl Hrvatsku s cca 800 tisuća kuna zbog navodne nepoštene prakse prema 3 dobavljača u 2 točke. Protiv ove odluke Lidl je podnio tužbu te je sud poništio odluku AZTN-a i vratio im slučaj na ponovno odlučivanje”, poručili su iz Lidla, dodajuči da je u ponovljenom postupku AZTN donio novu odluku u kojoj Lidlu prigovara nepoštenu praksu u jednoj točki, a ne više dvije.

VEZANA VIJEST

Istom odlukom smanjena je i kazna na 400.000,00 kn.

“Također, želimo istaknuti da ćemo poduzeti raspoložive pravne korake u svrhu osporavanja ove odluke AZTN-a s kojom se ne slažemo”, istaknuli su iz Lidla.

Podsjetimo, Upravni sud prihvatio je stajalište AZTN-a po kojem je Lidl dulje od godine dana teško kršio Zakon o nepoštenim trgovačkim praksama jer, pored svih dopuštenih ugovorenih kontrola, zahtijeva od dobavljača još i plaćanje paušalnih iznosa u postotku od vrijednosti robe za provedbu dodatne kontrole kvalitete i to neovisno o rezultatima analize.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar