Medak: Oko 1000 obrta odjavilo je obrt, a oko 42% subjekata je u blokadi

Biznis 24. velj 202119:12 2 komentara
Marin Medak
Luka Stanzl/PIXSELL

Premda još uvijek nije sigurno što će biti s popuštanjem mjera 1. ožujka, ugostitelji su već počeli s pripremama svojih terasa. Ugostitelj Marin Medak za RTL Danas je komentirao veliku neizvjesnost među ugostiteljima zbog porasta broja zaraženih.

“Neizvjesna je situacija, ali vjerujem da će 1. ožujka biti otvaranje. Broj nije tako velik, vrijeme je dobro. Ja vjerujem da će se ići u pozitivnom smjeru, prema otvaranju terasa”, kazao je Marin Medak.

Na pitanje koliko će se ugostiteljskih objekata otvoriti, Medak je rekao:

“Oko 1000 i nešto obrta je odjavilo obrt. S pravnim subjektima nije tako mjerljivo. Skoro 42 posto ih je u blokadi. Izuzetno je dramatična situacija. Pomoć od države nije bila pravovremena. Nažalost, to sve i dalje ide u tom smjeru. Nemamo kontroliranu situaciju”, jasno će.

Kaže da vjeruje da će sve biti kao najesen.

“Naravno da gosti moraju otići na toalet, ne mogu otići na livadu. Neće biti dozvoljeno usluživati unutra. Nijedna studija ne pokazuje da smo mi izvor zaraze. Mogu staviti da jedan čovjek može biti na terasi. Idiotski je da nama moraju davati obeštećenja, a nisu na vrijeme kupili cjepiva”, kazao je Medak za RTL.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.