Ne želite gledati oglase na Instagramu i Facebooku? Pretplata je stigla u Hrvatsku, evo koliko morate platiti

Ekonomija 09. stu 202319:36 0 komentara
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Tvrtka Meta uvela je pretplatu na Facebook i Instagram i u Hrvatskoj. Cijena pretplate će iznositi 12,99 eura na mjesec i, oni korisnici koji će ju plaćati, na ovim društvenim mrežama neće imati oglase. Oni koji ne žele plaćati pretplatu, Instagram i Facebook će koristiti kao i inače s oglasima.

Korisnici Facebooka i Instagrama počeli su dobivati obavijesti o uvođenju pretplate na ove društvene mreže. Naime, oni korisnici koji se odluče na plaćanje pretplate koja iznosi 12,99 eura, moći će koristiti Instagram i Facebook bez da im se prikazuju oglasi. Oni koji ne žele plaćati pretplatu, ove će društvene mreže koristiti kao i do sada, uz oglase koji će biti personalizirani, piše Srednja.hr.

“Zbog promjene zakona u vašoj regiji, sada možete odabrati želite li nastaviti besplatnu upotrebu proizvoda tvrtke Meta tako da nam dopustite upotrebu vaših informacija za oglase ili se možete pretplatiti kako biste proizvode tvrtke Meta upotrebljavali bez oglasa”, stoji u obavijesti.

Oni koji se odluče za korištenje Facebooka i Instagrama bez oglasa, odnosno za pretplatu, na mjesec će trebati izdvojiti 12,99 eura. Ako, recimo, bez oglasa želite koristiti samo Facebook, za to ćete trebati izdvojiti 9,99 eura.

Čak i ako ste u početku odlučili koristiti Facebook ili Instagram s oglasima, u bilo kojem trenutku u postavkama možete prilagoditi svoj odabir i prijeći na plaćanje pretplate.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!