Nema kraja: Poznati trgovac obućom pokrenuo stečaj

Biznis 30. ožu 202308:21 1 komentar
Photo by Megan Lee on Unsplash

Još jedan poznati trgovački lanac morao je pokrenuti stečaj. Trgovac cipelama Reno je insolventan. Pogođeno je najmanje 180 poslovnica u Njemačkoj i oko 1.000 radnih mjesta.

Kako javlja “Wirtschaftswoche”, Reno Schuhcentrum GmbH je podnio zahtjev za stečaj. Dana 28. ožujka 2023. okružni sud u Hamelinu naredio je preliminarni stečajni postupak, prenosi Fenix.

Maloprodaja obuće ima oko 300 poslovnica u Europi i oko 18, lokacija u Njemačkoj. Ukupno je oko 1.000 radnih mjesta pogođeno stečajem. Reno je drugi najveći trgovac cipelama u Njemačkoj nakon Deichmanna.

Podneseni zahtjev za insolventnost očito utječe samo na njemačke podružnice – ne i na sestrinske tvrtke u Austriji i Švicarskoj.

Posrnuli lanac cipela tek je prije šest mjeseci dobio novog vlasnika. Krajem rujna HR Grupa prodala je maloprodaju obuće tvrtki cm.sports GmbH u suradnji s GA Europe.

Ali koliko je stanje u tvrtki loša? Web shop trenutno nije dostupan. “Naša internetska trgovina trenutno nije dostupna. Molimo vas za razumijevanje i uskoro ćemo vam se obratiti s novostima!” piše na web stranici Reno.de.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.