Netflixu eksplodirao broj pretplatnika, sad će poskupjeti pretplatu za neke korisnike

Ekonomija 19. lis 202308:40 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Streaming platforma Netflix kaže da je njezino ukidanje dijeljenja lozinki i računa, zajedno s ponudom za jeftiniju uslugu s oglasima, tvrtki donijelo mnogo novih pretplatnika.

Broj pretplatnika porastao je za 8,76 milijuna u zadnjem kvartalu. To je bilo znatno bolje od nešto manje od 6 milijuna koliko je Netflix očekivao.

Sada se planira poskupljenje nekih varijanti pretplate za korisnike u SAD-u, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Od svibnja ove godine Netflix poduzima mjere protiv korisnika koji dijele račun izvan jednog kućanstv, tako da ili sukorisnici plaćaju vlastiti račun ili ih prethodni vlasnik računa dodaje kao dodatnog člana za otprilike cijenu najjeftinije pretplate s oglasima.

Prema ranijim izračunima Netflixa, oko 100 milijuna korisnika imalo je pristup lozinci iz drugog kućanstva. Tvrtka računa na činjenicu da će pogođeni korisnici radije platiti nego otkazati uslugu. Ova računica se isplati. Netflix je na kraju tromjesečja imao ukupno više od 247 milijuna korisnika koji su plaćali.

Prihodi Netflixa porasli su za 8 posto na godišnjoj razini na 8,54 milijarde dolara, izvijestila je tvrtka u srijedu. Dobit je porasla za oko petinu na oko 1,68 milijardi dolara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!