Njemačka dala 51 milijun eura estonskoj tvrtki za proizvodnju ultrakondenzatora

Biznis 12. ožu 202115:27 > 15:29
YouTube/screenshot

Estonski proizvođač ultrakondenzatora Skeleton Technologies u petak je objavio da je od Njemačke dobio 51 milijun eura za potpunu automatizaciju proizvodnje u tvornici u njemačkom gradiću Grossroehrsdorfu.

Estonska tvrtka najveći je europski proizvođač u novom sektoru proizvodnje ultrakondenzatora, spremnika koji mogu pohraniti daleko više električne energije nego obične baterije i izdržati daleko više ciklusa punjenja.

“Industrija ultrakondenzatora u istoj je poziciji u kojoj je 1999. bila ona litij-ionskih baterija, no naš napredak u temeljnoj tehnologiji i proizvodnim kapacitetima pokazat će brže smanjenje troškova od svih ostalih tehnologija pohrane energije”, rekao je izvršni direktor Taavi Madiberk.

“Imamo jasan plan smanjenja (troška) za gotovo 90 posto nakon što dovršimo ovaj naš petogodišnji projekt”, dodao je čelnik estonske tvrtke.

Njemačko ministarstvo gospodarstva i energetike i savezna zemlja Saska dodijelili su Skeletonu financijska sredstva u sklopu europskog okvira za financiranje inovacija u proizvodnji baterija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar