Novost za klijente njemačke banke: Stižu nove kartice – evo o čemu se radi

Ekonomija 07. lip 202308:22 1 komentar
Jonathan Kemper/Unsplash

Novu karticu s dodatnim funkcijama dobit će milijuni klijenata njemačke Sparkasse banke. Prema najavi Sparkasse banke i Giroverbanda (udruženje je njemačkih štedionica) oko 46 milijuna klijenata dobit će novu karticu.

Do kraja 2023. svaki treći klijent trebao bi imati novu karticu, javlja Giroverband.

Važno je da klijenti Sparkasse znaju kako će ostati funkcije debitne kartice Girocard. Bilo da klijenti podižu novac na bankomatu Sparkasse ili plaćaju u supermarketu, nema primjetnih promjena u svakodnevnoj upotrebi Girocarda, piše Fenix.

Nova kartica nudi dodatne funkcije. Naime, može se koristiti za online kupnju na sličan način kao kreditna kartica.

Sa 16-znamenkastim brojem kartice, datumom isteka, troznamenkastom znamenkom na poleđini, 3-D Secure procesom i Sparkasse internetskom zaštitom kupaca, moguće je sigurno plaćanje na Internetu.

Nova Sparkasse kartica može se koristiti i s pametnim telefonom ili pametnim satom za mobilno plaćanje.

Sigurna razmjena podataka zajamčena je kada se integrira putem Apple Paya ili aplikacije Sparkasse “Mobile Payment”, priopćili su iz Sparkasse banke.

Nova oprema vezana je uz prestanak Maestro debitne metode plaćanja koju je Mastercard International Inc. najavio za 30. lipnja 2023. godine, pojašnjavaju iz Udruženja njemačkih štedionica.

Zato na svakoj novoj Sparkasse kartici uz Girocard postoji i drugi način plaćanja, takozvano Co-Badge plaćanje. Štedionice surađuju s platnim servisima Mastercard i Visa koji obavljaju plaćanja u inozemstvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ