Poznata tvrtka traži 571 radnika, evo koji se poslovi najviše traže

Ekonomija 07. lip 202308:39 0 komentara
Pexels/Ilustracija

Najveće tvrtke u Koprivničko-križevačkoj županiji krenule su i u lipanj s potragom za radnom snagom, primarno u uslužnim djelatnostima.

Deset najvećih tvrtki sa sjedištem u županiji oglasilo je 66 slobodnih radnih mjesta po cijeloj Hrvatskoj. Od tih 66 mjesta, njih čak 26 zauzima križevački trgovački div KTC.

U toj županiji KTC ima osam slobodnih radnih mjesta, a traži konobara, kuhara i pomoćnog kuhara u Sokolovcu, kuhara i pomoćnog kuhara u Koprivnici, te skladišnog radnika, konobara i kućnog majstora u Križevcima.

Na širem području Hrvatske, na primjer, traže se blagajnik i mesar u Kutini, blagajnik i prodavač u Sisku, pomoćni kuhar u Bjelovaru, dva konobara i kuhar u Baškoj Vodi, kalkulant i skladišni radnik u Murskom Središću, prodavač u Vrbovcu i 3 radnika na benzinskoj u Prilesju, piše Danica.

Hartmann zapošljava

Podravka trenutno, preko Burze rada, traži 7 radnika za radna mjesta u Varaždinu i Umagu. Varaždinska ‘grana’ Podravke, tvornica Kalnik, traži 2 tehničara u laboratoriju, dok u Umagu traže 5 vozača ili vozačica viličara.

Ostale tvrtke na listi top 15 u županiji traže manje randika, primjerice Belupo ima slobodna 4 radna mjesta u proizvodnji u Koprivnici, a križevački Radnik traži 2 montera suhe gradnje u Splitu.

Tvornica podložaka za jaja Hartmann je pak u Koprivnici otvorila 2 mjesta za pripravnika, električara i u odjelu logisitike, ali uz to traži pomoćne radnike (2) u proizvodnji te jednog električara na odžavanju.

Križevački lanac poljoljekarni Poljocentar ima slobodna 4 radna mjesta i traži prodavače u poljoljekarni i na građevinskom odjelu u Križevcima, prodavača u Dubravi te prodavača u Novom Marofu.

Studenac u ekspanziji

Đurđevačka Nova natura stavila je 8 oglasa na području Đurđevca, gdje traži ukupno 5 radnika, i Čepelovca gdje je dostupno 8 radnih mjesta. U Đurđevcu traže se administratori u hladnjači i voćnjaku, automehaničar, tehnolog u voćnjaku, te radnik na radnom stroju, dok u Čepelovcu traže 4 radnika na radnom stroju, 2 elektrotehničara i 2 vodoinstalatera.

Mesna Industrija Natura iz Đurđevca ima dostupna 2 radna mjesta na području Đurđevca, radnik na proizvodnji i radnik na rasijecanju mesa.

Tvrtke Eko Papir Gola, đurđevački Bauwerk i koprivnički Mauthner trenutno nemaju oglase za posao, dok kod pivovare Carlsberg i papirne industrije Vemo trade Koprivnica natječaj traje tijekom cijele godine.

Zanimljivo kako trgovački lanac Studenac, koji je preuzeo Slogu podravsku trgovinu, ovog trena ima čak 216 oglasa za posao kojima diljem Hrvatske traži čak 571 radnika različitog profila, najviše blagajnica ili blagajnika!

Zaposlenost u županiji

Studenac traži i 12 radnika za područje Koprivničko-križevačke županiju. Trgovački lanac koji ima najviše dućana u Hrvatskoj traži 12 prodavača u Legradu, Goli i Imbriovcu.

Područni ured županijskog Zavoda tijekom travnja evidentirao je 352 potrebe za radnicima od strane poslodavaca, što je za 31,3 posto manje nego u ožujku, te za 16,2 posto manje nego u travnju prethodne godine.

Najveća potreba iskazana je u djelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne skrbi (67 osoba), prerađivačkoj industriji (58 osoba) te obrazovanju (53 osobe), prenosi Danica.

Putem Zavoda za zapošljavanje u travnju su na području županije zaposlene 284 osobe. Ukupno 104 radnika zaposleno je u jednostavnim zanimanjima, kao što su vrtlarski radnici (22), čistačice (15) te radnici na proizvodnoj liniji (13).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!